"Прокурор" Крима: Обвинувачувані у справі "26 лютого" пішли на угоду

Неділя, 2 серпня 2015, 20:40

"Прокурор" анексованого Росією Криму Наталія Поклонська заявила, що кілька обвинувачених, які проходять у справі про організацію масових заворушень 26 лютого 2014 року під парламентом Криму пішли на угоду з прокуратурою.

Про це Поклонська заявила 2 серпня у Facebook.

"Обвинувачені уклали з прокуратурою досудову угоду - коли обвинувачений повністю визнав свою провину і сприяв розкриттю злочину. У свою чергу прокуратура бере на себе зобов'язання пропонувати покарання не більше певної межі", - заявила Поклонська.

"Прокурор" додала, що імена даних обвинувачених розголошувати не може, пославшись на таємницю слідства.

"Обвинувачені сприятимуть не лише розкриттю злочину, але і нададуть факти по інших злочинах, нових обставин або епізодами", - заявила вона.

При цьому Поклонська додала, що основним обвинуваченим у справі "26 лютого" є член Меджлісу Ахтем Чийгоз.

"Наразі він перебуває під вартою. У результаті здійснених Чийгозом та його прихильниками злочинів у нас є двоє загиблих. Тому спекулювати на темі утиску прав кримсько-татарського народу, що нібито ми незаконно організували незаконне переслідування, не має сенсу", - заявила Поклонська .

"Справа про заворушення буде передано суд наприкінці серпня - початку вересня 2015 року", - додала кримський "прокурор".

Як відомо, 28 липня в Київському райсуді Сімферополя відбувся розгляд клопотання слідчого Слідчого комітету Росії про продовження терміну арешту заступника голови Меджлісу Ахтему Чийгозу.

Незважаючи на аргументовані доводи адвоката, суд в черговий раз ухвалив рішення залишити Чйігоза під вартою до 19 листопада.

Днями заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу, заступнику голови Міллі Меджлісу Ільмі Умерову, голові Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїру Смедляєву, а також голові Сімферопольського регіонального меджлісу Леммару Юнусову були видані повістки на допит на 1 серпня 2015 року. 

31 серпня члени Меджлісу Енвер Куртієв, Зейнур Якубов і Динара Сейтгазіева мали намір виїхати за кордон для участі в роботі II Всесвітнього Конгресу кримських татар.

"Однак по дорозі подзвонив слідчий і повідомив, що на 1 серпня Енверу Куртієву необхідно з'явитися на допит до Слідчого комітету РФ по Республіці Крим, через що  членам Меджлісу довелося повернутися назад", - заявили у Меджлісі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...