Порошенко і Яценюк погоджують висунення кандидатів на вибори

П'ятниця, 28 серпня 2015, 11:48

Партії "Блок Петра Порошенка Солідарність" та "Народний фронт" погоджують висунення кандидатів на майбутніх місцевих виборах.

Про це перед початком об'єднавчого з'їзду партії "Блок Петра Порошенка Солідарність" і "УДАР" у п'ятницю в Києві повідомив народний депутат фракції БПП Валерій Пацкан.

"У нас тривають переговори з "Народним фронтом". Якщо є сильні кандидати, які готові поборотися (на виборах) від представників "Народного фронту", ми з ними погоджуватимемо округи для того, щоб не підтримувати кандидатів, які не з нашої команди. А про об'єднання двох політичних сил не йдеться", - сказав він.

Депутат від фракції БПП Ольга Червакова в свою чергу зазначила:

"Буде об'єднання саме на місцеві вибори. Але тут два сегменти. Перший: йдеться про об'єднання на місцеві вибори й інша розмова йдеться, щоб об'єднатися взагалі партіями. У мене достовірних даних про об'єднання партій немає. Ми започаткували дискусію про це. Я не думаю, що нас просто так візьмуть і поставлять до відома - знаєте, ваш начальник Пашинський. Все ж таки буде дискусія всередині фракції. 31 числа ми будемо говорити про це на засіданні фракції", - сказала вона.

За словами депутата Ар'єва, переговори тривали і в ніч на п'ятницю.

Лідер парламентської фракції БПП Юрій Луценко заявив, що у партії Порошенка очікують приєднання інших політичних сил, у тому числі" Народного фронту ", для участі у місцевих виборах:

"Ми очікуємо приєднання інших політичних сил ... в тому числі" Народного фронту ", - сказав Луценко журналістам.

Він нагадав, що ще рік тому пропонував голові політичної ради партії "Народний фронт" Арсенію Яценюку "об'єднатися і йти на вибори разом".

Відповідаючи на уточнююче питання, коли може відбутися об'єднання "Солідарності" з "Народним фронтом", Луценко сказав: "Коли Арсеній Петрович дозріє".

Луценко також зазначив, що ніяких змін у партії "Блок Петра Порошенка" Солідарність "не відбувається, а сьогодні" проходить укрупнення партії "Солідарність".

У свою чергу перший заступник голови фракції Ігор Кононенко у своєму коментарі журналістам зазначив:

"У нас сьогодні закінчується процес об'єднання з УДАРом. Що стосується "Народного фронту", то ми є партнерами, ми представляємо демократичний альянс, ми будемо співпрацювати.

Депутат також стверджує, що мова про будь-які квоти не йде:

"Як єдина політична сила- це чисто юридично неможливо, немає на це часу. Питання - про те, якщо НФ приймає рішення про свою участь у виборах і про те, що окремі члени можуть брати участь у виборах за списками "Солідарності" - це можливо, але мова не йде ні про які квоти. Квот немає і не буде, у нас новий закон про місцеві вибори".

Як відомо, 28 серпня партія "Блок Петра Порошенка Солідарність" проводить позачерговий з'їзд спільно з партією УДАР Віталія Кличка.

На з'їзді заплановано прийняти рішення про об'єднання двох партій, зміни назви партії і спільну участь у місцевих виборах.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування