Білорусь зміцнює кордон з Україною

Понеділок, 3 серпня 2015, 05:18

Білорусь проявляє підвищену увагу до безпеки південних рубежів через події, які відбуваються на території України.

Про це в ефірі білоруського телеканалу ОНТ заявив виконуючий обов'язки держсекретаря Ради безпеки Білорусі Станіслав Зась, передає РИА-Новости.

"Ми брали під увагу ті події, які відбуваються на території України, – розповсюдження зброї, боєприпасів, у тому числі в тих областях і районах, які межують з нашою країною. Звичайно, в цій ситуації ми повинні приділяти підвищену увагу безпеці наших південних рубежів, на кордоні південному напрямку", – сказав Зась.

Разом з тим, в. о. секретаря Радбезу сказав, що в цілому така перевірка не була спричинена надзвичайними обставинами. Так у минулому році вона проводилася на північно-західних рубежах. Він зазначив, що за останні два роки "пророблена велика робота на південних рубежах по посиленню держкордону і його облаштуванню, демаркації, створенню нових постів, оснащенню сучасним інженерним обладнанням".

"Ми не відгороджуємося стіною від братнього українського народу, - сказав він. - Навпаки, наші пункти пропуску розвиваються, удосконалюються. Йдеться про облаштування цивілізованого кордону між двома державами".

Він нагадав, що протяжність державного кордону Білорусі та України становить 1084 км.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News