Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі Сенцова - Кольченка допитають засекречених свідків

Понеділок, 3 серпня 2015, 11:01

У Ростові-на-Дону тривають слухання у справі українського режисера Олега Сенцова і ще одного кримчанина Олександра Кольченка, обвинувачених у тероризмі.

У понеділок вранці Північно-Кавказький окружний військовий суд почав допитувати свідків обвинувачення по відеозв'язку з Криму, передає Медиазона.

На зв'язку кримський суддя Олександр Богуславський, який повідомив, що будуть допитані свідки Макаров, Черняков і Добровенков.

Їх допитають до перерви на обід, а після перерви на питання будуть відповідати засекречені свідки.

Свідок Макаров заявив, що в розмовах з ним Чирній згадував, що "вони хочуть щось підірвати або спалити".

На питання про те, чи пропонував Чирній комусь ще вступити в "Правий сектор", Макаров відповів: "Насправді, він коли був у нетверезому стані, пропонував абсолютно всім це зробити, хто був поруч".

Як відомо, 31 липня один із ключових свідків обвинувачення у справі Сенцова-Кольченка Геннадій Афанасьєв відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше свідчив під тиском.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Крім нього в цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні давати свідчення в суді проти Сенцова і Кольченка.

У четвер, 30 липня, до суду доставили Чирнія. Він підтвердив всі дані ним раніше покази, але говорити в суді не захотів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування