У Росії створили Військово-космічні сили

Понеділок, 3 серпня 2015, 12:22

У Росії з 1 серпня згідно з указом президента країни до виконання поставлених завдань приступив новий вид військ – Повітряно-космічні сили.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на заяву міністра оборони країни Сергія Шойгу, яку він зробив у понеділок.

За його словами, формування ВКС шляхом з'єднання Військово-повітряних сил і Військ повітряно-космічної оборони є оптимальним варіантом вдосконалення системи повітряно-космічної оборони.

"Тепер під єдиним керівництвом об'єднані: авіація, війська протиповітряної і протиракетної оборони, космічні сили та засоби Збройних сил", – сказав Шойгу.

"Це дозволяє, в першу чергу, зосередити в одних руках всю відповідальність за формування військово-технічної політики з розвитку військ, які викорують завдання в повітряно-космічній сфері, по-друге, за рахунок більш тісної інтеграції підвищити ефективність їх застосування, по-третє, забезпечити поступальний розвиток системи повітряно-космічної оборони країни", – додав він.

Повітряно-космічні сили будуть складатися з трьох родів: Військово-повітряні сили, Протиповітряна-Протиракетна оборона і Космічні війська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування