Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СБУ кажуть, що в "бурштинових мафіозі" вже земля під ногами горить

Понеділок, 3 серпня 2015, 14:29

Служба безпеки розпочала "реальну нищівну боротьбу з незаконним видобутком та реалізацією бурштину".

Про це й своєму Facebook написала у понеділок речник прес-центру СБУ Олена Гітлянська.

"Сьогодні під ногами горить земля у тих ділків, які розгорнули цю "бурштинову лихоманку". Більшість з них втратили не лише прибутки, але й сон. Щодня ми виявляємо факти цього злочину, затримуємо організаторів та виконавців, вилучаємо вкрадене у держави каміння", -пише вона.

Речниця також навела кілька останніх фактів.

"Лише вчора завдяки спільній операції ‪‎СБУ, міліції та прокуратури в одного з місцевих мешканців смт Олевськ знайдено 23 кг бурштину та 230 тисяч доларів США. Цей ділок закуповував бурштин оптом – під час обшуку у нього знайшли й знаряддя для прийому-скупки бурштину", - написала вона.

Днем раніше під час обшуків у 10 мешканців того ж району вилучено понад 40 кг "сонячного каменю" та обладнання для його незаконного видобутку. А за тиждень після шести обшуків знайдено майже 80 кг цінного каменю, дві мотопомпи, 165 пожежних рукавів, "чорну бухгалтерію" та станок з обробки каміння.

"І це лише декілька останніх найбільш показових фактів. А їх десятки. І про кожний з них ми звітуємо на веб-сайті Служби. І хай не думають "горе-бізнесмени", що вони сховаються, пересидять на літніх курортах. Не сховаються і не пересидять, бо Служба працюватиме, поки "бурштинова лихоманка" не зникне з української землі, - зазначила Гітлянська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування