НБУ може спростити процедуру відкриття рахунків у банках

Понеділок, 3 серпня 2015, 22:50

Національний банк України планує спростити порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах.

Про це йдеться у проекті постанови правління Нацбанку "Про затвердження Змін до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах", повідомляє прес-служба регулятора.

Проектом постанови передбачається зменшення кількості документів, що подаються суб’єктами господарювання до банку під час відкриття рахунків у банках України, що насамперед зменшить їх витрати та сприятиме спрощенню ведення бізнесу в Україні.

"Зокрема, передбачається скасувати вимоги Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою правління НБУ № 492, щодо обов’язкового подання суб’єктами господарювання копії виписки з Єдиного державного реєстру та встановити вимогу для банку самостійно отримувати відомості про клієнта з Єдиного державного реєстру", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News