Обстановка на донецькому напрямку в зоні АТО погіршується - штаб

Вівторок, 4 серпня 2015, 13:42

Обстановка на донецькому напрямку в зоні антитерористичної операції погіршується.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"На Донецькому напрямку обстановка продовжує погіршуватися. На лінії зіткнення від Троїцького до Ленінського, що охоплює наші передові позиції біля Горлівки і Світлодарська, режим тиші з боку бойовиків порушується систематично", - зазначив він.

Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, мінометів та навіть бронетехніки відбуваються і вдень, і вночі. Вже після заходу сонця ворог підтягує і застосовує танки і важкі міномети, ведучи вогонь прямо з житлових кварталів Горлівки та її передмість.

Поблизу Троїцького Ясинуватського району, яке знаходиться неподалік перетину двох стратегічних залізниць Донбасу: Костянтинівка – Донецьк та Горлівка – Красноармійськ, противник близько години вів обстріл наших позицій зі 152-мм гармат, які розташовані у Микитівському районі Горлівки, біля русла каналу Сіверський Донець – Донбас.

На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Під ворожим артилерійським вогнем знову опиняються українські позиції і населені пункти Ясинуватського та Мар’їнського районів у ближньому тилу, які розташовані на відстані 10-15 км від фронту (йдеться про с. Первомайське, сел. Невельське, с. Галицинівка).

Водночас на Луганському напрямку двома основними точками напруження минулої доби були смт Станиця Луганська та передові українські позиції на правому березі Сіверського Донця в районі Бахмутської траси.

Противник продовжує дотримуватися тактики нічних обстрілів та провокацій із застосуванням гранатометів та мінометів.

Короткотривалі збройні провокації противника відбулися у Щасті, а у Золотому по українських опорних пунктах бойовики відпрацювали з міномета і зенітної установки.

Фактів застосування танків та ствольної артилерії на ділянці фронту від російського кордону до Попасної не зафіксовано, зазначив Мотузяник.

На маріупольському напрямку основні бойові дії велися в районі Старогнатівки, де противник провів потужні мінометні та артилерійські обстріли наших позицій. У понеділок вогонь відкривався у темну пору доби – одразу після опівночі та пізно ввечері.

Поодинокі провокації бойовиків зафіксовано в районі Павлопільського водосховища. На південь від Павлополя вчора було спокійно, зазначили в штабі АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...