Жителям окупованих територій хочуть спростити отримання документів

Вівторок, 4 серпня 2015, 13:53

Мін'юст спільно з правозахисними організаціями розробив механізм, який дозволить спростити отримання документів з окупованих територій.

Про це на круглому столі "Права громадян України в окупованому Криму" повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

Петренко зазначив, що зміни пропонується внести до Цивільно-процесуального кодексу і в Цивільний кодекс.

"Суть їх буде зводитися до того, щоб кожен українець, який в силу життєвих обставин проживає на тимчасово окупованих територіях, міг дуже швидко отримати такий же сервіс, який отримує українець, який живе на території, підконтрольній українській владі", - сказав Петренко.

"Щоб протягом 24 годин він міг легалізувати народження дитини, шлюб, акт смерті і отримати документи, легальні документи, які надаються українською владою в регіонах, які знаходяться найближче до Криму, і в будь-якому місті України, якщо буде таке бажання, у тих людей, які живуть на окупованих територіях", - сказав міністр.

Петренко підкреслив, що звертатиметься з цим питанням до Верховної Ради, щоб вже на початку вересня це був один із пріоритетних законів - "тому що він стосується кількох мільйонів людей, які зараз перебувають у складному становищі і живуть на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасі" .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування