Активісти в Єревані вимагають відставки Комісії з регулювання послуг

Середа, 5 серпня 2015, 01:37

4 серпня протестувальники в Єревані зажадали відставки всієї Комісії з регулювання суспільних послуг (Кроу) Вірменії, яка 17 червня ухвалила рішення про підвищення тарифів на електроенергію, а тепер відмовляється його скасовувати.

Про це повідомляє ТАСС.

Як випливає із заяви ради громадянського руху "Вставай, Вірменія!", З цією метою буде організовано збір підписів.

"Незважаючи на те, що розподіляюча компанія "Електричні мережі Вірменії "(ЕСА) завершувала кожен з останніх декількох фінансових років зі збитками, комісія-регулятор задовольняла заявки ЕСА на зростання тарифів на електроенергію", - наголошується в заяві.

Станом на 1 січня, втрати фірми становлять 7 млн. За твердженням протестуючих, до дня подачі заявки на чергове підвищення тарифів ЕСА вичерпала свій статутний капітал і підлягала ліквідації у встановленому законом порядку.

"Громадяни Вірменії поставили владі розумну вимогу припинити фінансування підприємства-банкрута за рахунок споживачів, а КРОУ - визнати недійсним рішення про підвищення тарифу "на 16,7%", - вказується в документі.

17 червня КРОУ, розглянувши заявку розподільної компанії ЕСА (дочірнє підприємство "Інтер РАО ЄЕС"), частково задовольнила її, прийнявши рішення з 1 серпня підвищити тарифи на електрику на 16,7%.

Як повідомлялося, рішення Комісії з регулювання суспільних послуг Вірменії набула чинності 1 серпня і тарифи на електроенергію у Вірменії вже підвищені на 16,7%.

Як відомо, з 19 червня у Вірменії проходять масові акції протесту проти цього рішення властей.

27 червня Президент Вірменії Серж Саргсян оголосив про те, що в компанії "Електричні мережі Вірменії" буде проведена аудиторська перевірка і до її завершення уряд візьме на себе "тягар підвищення тарифів" на електроенергію.

Остаточне рішення про проведення аудиту поки не прийнято.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування