На Кабміні розгорілась баталія через КПП на межі з Кримом

Середа, 5 серпня 2015, 13:46

На засіданні Кабміну розгорілась палка суперечка між прем'єром, міністрами, головою прикордонної служби та губернатором Херсонської області.

Глава Херсонської ОДА Андрій Путилов, доповідаючи на Кабміні, розповів, що на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом досі не побудували жодної інфраструктури навколо пропускних пунктів.

На це глава Прикордонної служби Віктор Назаренко заявив, що облаштування інфраструктури – це обов'язок Мінінфраструктури та місцевої влади.

"Є два конкретних відповідальних, які мають нести навантаження щодо облаштування контрольних постів в'їзду-виїзду. На сьогодні ви (прем'єр Яценюк – ред.) та президент надали три доручення щодо облаштування даних КПП. Треба провести аналіз виконання і стане ясно, чому ваші особисті розпорядження не виконуються", - заявив Назаренко.

Він розповів, що нещодавно відвідав пункт Чонгар, і там справді немає жодних умов для перебування людей.

"Починаючи від відсутності місця знаходження там на спеці. Цей пункт за останній місяць перетнуло 30 тисяч тільки дітей. І їм треба створювати умови. І за це є два конкретних відповідальних: Мініфраструктури і ОДА", - заявив Назаренко.

Міністр юстиції Павло Петренко також включився в цю дискусію і розповів, що активісти, журналісти та Меджліс також скаржаться, що пункти пропуску не обладнані і працюють дуже погано.

"Там товари туди (в Крим –ред.) проходять дуже швидко, є підозра, що за якимись схемами. А люди мусять чекати на цих пунктах у кращому разі години, а то й добу", - розповів Петренко.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що український пункт пропуску схожий на смітник.

"Росіяни облаштували ідеальний пункт пропуску, там все для людей є. Наші переходять кордон а  у нас навіть тенту немає, навісів немає, води немає, туалетів немає. Суцільний смітник", - заявив Аваков.

На це глава Мінінфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що здивований, що його колеги та інші чиновники не прийшли до нього з цим питанням. Інакше воно було б давно вирішене.

"Я здивований скоординованими діями моїх колег. Я був би вдячним ,якби вони так само скоординовано говорили зі мною", - заявив Пивоварський.

На це прем'єр Арсеній Яценюк закликав Пивоварського разом із відповідальними людьми надати терміново розрахунки, скільки грошей треба для облаштування пунктів пропуску.

"Мене не цікавлять мільярди. Мене цікавить туалет на пункті пропуску, щоб була вода, щоб був тент. Сядьте в машину з Назаренком, з главою ОДА поїдьте і розберіться, що треба зробити. Щоб був схематичний проект, скільки треба грошей. Невідкладно, наступного тижня виїдьте. І до зими щоб ми облаштували ці пункти", - сказав Яценюк.

"Якби я знав про це, то вже давно б було зроблено. Я дам команду завтра туди поїхати. Просто прошу колег говорити зі мною і не чекати по 8 місяців", - заявив Пивоварський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News