Росіяни просять Путіна скасувати указ про знищення санкційних продуктів

Середа, 5 серпня 2015, 14:16

Петиція президенту Росії Володимиру Путіну про скасування указу щодо знищення продуктів із країн ЄС набрала 150 тисяч.

Петицію розміщено на сайті change.org.

Наразі під нею підписалися понад 180 тисяч осіб. Підписанти просять Путіна скасувати свій указ та звертаються до парламенту з проханням прийняти закон про безкоштовну передачу санкційних продуктів та товарів народного споживання нужденним категоріям росіян.

"З 6 серпня свіжі продукти з Європи, які потрапляють під антисанкційні заходи, підлягають знищенню в зв'язку з указом Президента РФ", - зазначається у петиції.

"Навіщо нам знищувати їжу, якою можна нагодувати ветеранів, пенсіонерів, інвалідів, багатодітних, потерпілих від природних катаклізмів та інших нужденних?", - йдеться у зверненні.

Підписанти петиції також вказують, що санкції спричинили підняття цін на с/г продукцію в російських магазинах. Від цього постраждали насамперед незахищені верстви населення.

Раніше Путін заявляв, що громадські ініціативи, які зберуть сто тисяч і більше підписів в інтернеті, повинні розглядатися в Держдумі. Однак у багатьох випадках петиції лишаються поза увагою Держдуми.

У березні Путін підписав указ, згідно з яким для розгляду петицій їх слід зареєструвати на сайті "Российская общественная инициатива".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування