Батька Ходорковського викликали на допит

Середа, 5 серпня 2015, 16:59

82-річного Бориса Ходорковського викликали на допит до Слідчого комітету Росії у зв'язку з відновленим розслідуванням вбивства мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова.

Про це повідомляє офіційний сайт нового проекту екс-керівника НК "ЮКОС" Михайла Ходорковського "Открытая Россия".

Відзначається, що слідчі прийшли з повісткою на наступний день після річниці смерті Марини Пилипівни Ходорковської і дня народження Бориса Мойсейовича, якому 3 серпня виповнилося 82 роки в ліцей "Підмосковний" для дітей-сиріт та дітей з неблагополучних сімей в Коралово, заснований батьками Михайла Ходорковського.

З повістки випливає, що батька Ходорковського викликав на 10 ранку 6 серпня слідчий Буртов, який вів справу засудженого за вбивство мера Олексія Пічугіна.

Як відомо, 30 червня прес-секретар СК РФ Володимир Маркін заявив:

"У рамках розслідування кримінальної справи про вбивство в 1998 році мера Нєфтєюганска Володимира Пєтухова планується проведення слідчих дій, спрямованих на викриття осіб, причетних до скоєння цих злочинів, у тому числі і допити свідків і підозрюваних, серед яких, найімовірніше, буде і Михайло Ходорковський".

"Однак час, місце і перший свідок, якого викликали на допит, показують, що всерйоз займатися розслідуванням справи Пєтухова ніхто не планує, справжнього вбивцю знайти завдання не стоїть і вже 12 років абсолютно невинна людина сидить через не вчинений ним злочин. Таким чином, єдине завдання, яке ставить перед собою СК РФ, - чинити тиск на Михайла Ходорковського і його сім'ю", - сказано в повідомленні.

Як відомо, Михайло Ходорковський відсидів у російській в'язниці 10 років за звинуваченням в економічних злочинах.

Після того, як у грудні 2013 президент РФ Володимир Путін його помилував, Ходорковський живе за кордоном і не може повернутися до Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування