Російським спецназівцям оголосять підозру в підготовці війни в Україні

Середа, 5 серпня 2015, 19:03

Затриманим російським спецназівцям Олександру Александрову та Євгену Єрофеєву буде пред'явлено підозру за підготовку і розв'язання збройного конфлікту (війни) на території України.

Про це заявив заступник генерального прокуратора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі "5 каналу", передає Інтерфакс-Україна.

"Внаслідок втілення злочинного плану гібридної війни на єдиний умисел були спрямовані як дії Збройних сил РФ, скоєні в минулому році, так і дії представників Збройних сил РФ Александрова і Єрофеєва. Тут єдиний умисел", - сказав Матіос.

"Відносно них обвинувальні акти будуть точно направлені до суду, і їм також буде інкриміновано і оголошено про підозру у ст. 437 за участь в розв'язуванні агресивної війни і військового конфлікту", - додав він.

Таким чином, Матіос дав зрозуміти, що не йдеться про можливість обміну цих російських військовослужбовців.

Згідно з Кримінальним кодексом України, планування, підготовка або розв'язування агресивної війни чи воєнного конфлікту (ст.437 КК України), а також участь у змові, спрямованій на вчинення таких дій караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

Як повідомлялося, російський офіцер ГРУ Александров і капітан ГРУ Єрофеєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО в районі м.Щастя (Луганська обл.) при спробі захопити стратегічний міст.

У результаті бою один український військовий загинув, троє отримали поранення. Один із затриманих був поранений у руку, інший - в ногу. Затриманих перевели до Києва в Головний клінічний госпіталь Міноборони. 29 травня їм зробили планові операції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування