На Дніпропетровщині два блокпости обладнано за "революційною технологією"

Четвер, 6 серпня 2015, 08:29

На двох блокпостах Дніпропетровщини встановили перший в Україні оборонний комплекс, який передбачає всебічний захист бійців під час несення служби на блокпосту.

Як повідомляє прес-служба МВС у Дніпропетровській області, він відповідає стандартам НАТО та американської армії.

На Дніпропетровщині два блокпости обладнано за "революційною технологією"

У подальшому планується модернізувати й інші блокпости на території України.

На території Дніпропетровської області розташовано 18 блокпостів.

На початку зимового періоду керівництво ГУМВС спільно з міською радою вирішило модернізувати ці об’єкти: укріпити їх, оснастити відеокамерами, покращити побутові умови.

"Встановлений оборонний комплекс дає можливість тримати кругову оборону під час зіткнення з супротивником. На сьогоднішній день така технологія є однією з найпрогресивніших – вона дозволяє за лічені години розвернути комплекс оборонних споруд, не залучаючи будівельну техніку", - йдеться в повідомленні.

Оборонний комплекс дає можливість тримати кругову оборону

"Все робиться силами самих бійців, адже постановка конструкції не передбачає додаткових знань. Для встановлення такої споруди достатньо залучити 4-х осіб, які протягом 3-4-х годин розвернуть блокпост", - додають у МВС області.

Комплекс складається з металевої конструкції та корзин, які заповнюються будь-яким будівельним матеріалом – землею, піском, щебенем, глиною, камінням та іншими. Завдяки цьому особовий склад захищений від осколків крупнокаліберних кулеметів, гранатометів та інших видів артилерійського озброєння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування