Дуда склав присягу президента Польщі, Туска на інавгурації не було

Четвер, 6 серпня 2015, 11:32

Анджей Дуда у четвер у Сеймі перед депутатами обох палат парламенту склав присягу та вступив на посаду президента Польщі.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

"Присягаюся бути вірним положенням Конституції, наполегливо захищати гідність нації, незалежність та безпеку держави, а благо Батьківщини і благополуччя її громадян завжди буде моїм вищим зобов'язанням. Хай допоможе мені Бог",  - проголосив новообраний президент.

Анджей Дуда складає присягу президента Польщі (фото - Gazeta Wyborcza)

Після складання присяги Дуда також виступив з промовою перед польськими парламентарями та подякував усім своїм попередникам, населенню Польщі, а також своїй сім'ї та друзям.

"Я дякую моїм попередникам, панам президентам, обраним під час демократичних виборів, але особливо президенту, якого вже немає серед нас - Леху Качинському",  - зауважив Дуда.

Він також пообіцяв виконати свої основні виборчі обіцянки - зниження пенсійного віку і збільшення квоти звільнених від податку.

Дуда також наголосив на необхідності побудови "сильної та добре озброєної армії".

Пікантності інавгурації надав той факт, що лідера політичних опонентів Дуди презиента Європейської Ради Дональда Туска на інавгурації не було. Така ситуація склалась тому, що Туску відправили запрошення як колишньому прем'єру Польщі, а він нагадав, що займає посаду президента ЄР і мав би отримати запрошення особисто від Дуди, а не від канцелярії Сейму.

Як повідомляє "Польське радіо", після прийняття присяги Анджей Дуда з дружиною Аґатою проведуть коротку зустріч з Броніславом та Анною Коморовськими, після чого новий президент попрощається із своїм попередником, який залишить будинок парламенту.

Згодом у Королівському палаці відбудеться передача Анджею Дуді відзнак президента Польщі: Ордена Білого орла і Хреста Великого Ордена відродження Польщі.

Після цього на площі Пілсудського Анджей Дуда урочисто прийме командування над Збройними силами Польщі.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування