В Україні на третину поменшає депутатів - АП

Четвер, 6 серпня 2015, 15:20

Депутатський корпус в Україні у зв'язку з новим законом про місцеві вибори буде скорочений на 30%.

Про це під час брифінгу у четвер повідомив перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук, передає "Укрінформ".

"Після запровадження цього закону буде значно скорочена кількість депутатів місцевих рад. Наразі 220-тисячна армія депутатів всіх рівнів буде скорочена десь на третину", - сказав Ковальчук.

Він також повідомив, зо новий закон не передбачає проведення проміжних виборів у випадку вибуття депутата місцевого рівня:

"Це можливо буде у всіх міських, районних, обласних радах, за винятком – сільських і селищних, де вибори будуть проходити за мажоритарною системою. Ми розуміємо, що при цьому, перш за все, буде забезпечена економія державних коштів. Тому що у випадку вибуття депутата, його місце займає наступний за списком".

Як відомо, 6 серпня президент Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори. Цей закон, ухвалений Верховною Радою 14 липня, було передано на підпис глави держави 28 липня.

В місцевих виборах в Україні, призначених на 25 жовтня, не зможуть брати участь блоки. Голосування також не відбудуться на окупованих територіях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News