У ТСК припускають, що стрілянина в Мукачевому сталася не через контрабанду

Четвер, 6 серпня 2015, 15:45

У конфлікті, що стався в Мукачевому в липні за участю бійців "Правого сектора", була ще одна сторона і є версія, що не лише контрабанда спричинила стрілянину.

Про це повідомив член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради Валерій Пацкан, слова якого наводить прес-служба партії "Блок Петра Порошенка – Солідарність".

"В ході роботи тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області з’явилися нові факти", - сказав він.

"На 18-20 серпня представники ТСК запланували нове відрядження на Закарпаття для дослідження цих фактів та з’ясування деяких технічних обставин. Це, зокрема, стосується розбіжностей між інформацією прокуратури, СБУ та міліції Закарпатської області", - повідомив Пацкан.

"Ми хочемо для себе з’ясувати всі обставини, щоб дати подіям 11 липня в Мукачево політико-правову оцінку", - пояснив член парламентської ТСК.

За словами депутата, ТСК вже відомо, що всі силові структури області заздалегідь знали про зустріч 11 липня представників "Правого сектора" з представниками народного депутата Михайла Ланьо.

"Зараз ми хочемо зрозуміти, чому не була попереджена ця зустріч і чи є причиною конфлікту саме контрабанда. На нашу думку, в конфлікті з’являється ще одна сторона, і контрабанда – не основна причина конфлікту. Так, дійсно, переділ контролю над окремими ділянками кордону відбувався, але це не головне", - заявив Пацкан.

На початку вересня звіт про розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області буде представлений у Верховній Раді.

Як відомо, 11 липня у місті Мукачеве Закарпатської області 20 озброєних осіб у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" влаштували стрілянину у кафе, а коли втрутилися правоохоронці – відкрили вогонь і по них. У результаті стрілянини загинули 4 особи, ще декількох було поранено.

За фактом інциденту прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою кваліфікацією "теракт" (ч.3 ст. 258 КК) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

Згодом повідомлялося про 7 кримінальних проваджень щодо мукачевського конфлікту

Озвучувалася версія про те, що між бійцями ПС та оточенням депутата Верховної Ради від "Волі народу" Михайла Ланьо стався конфлікт через спроби перерозподілу контрабандних потоків, зокрема – контрабанди сигарет.

Геннадій Москаль, який після цього конфлікту очолив ОДА Закарпаття, 5 серпня повідомив, що 9 бійців "Правого сектора" досі переховуються: "У цій стрільбі брало участь, за моїми даними, 14 осіб, 1 убитий, 2 здалися, 2 поранені, а інші знаходяться зі зброєю невідомо де...".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування