В Росії палають вогнища з "європейських" персиків, сирів та м'яса

Четвер, 6 серпня 2015, 15:57

У Росії палять фрукти і м'ясо, привезені з країн Євросоюзу. У вогонь відправили персики, яблука, помідори, нектарин, сири і м'ясо.

З 3 по 5 серпня представники регіонального управління Россільгоспнагляду провели кілька рейдів по ринках і виявили близько 30 кілограмів заборонених товарів, зокрема яблука, нектарини і персики. Їх спалять в Саратові.

"Знищення розпочалося сьогодні. Було вилучено близько 30 кілограмів фруктів, і сьогодні ця партія буде знищена шляхом спалювання в утилізаційної печі. Знищення проводиться відповідно до ... указу президента РФ", - повідомив співрозмовник.

Саратовська область - регіон, де йде велика кількість транзитних вантажів та існує кордон з Казахстаном.

Правила знищення санкцій продуктів, ввезених в РФ, уряд затвердив минулого тижня - дозволено проводити знищення будь-яким способом, передбаченим законом з урахуванням екологічних норм. Ліквідація вилучених продуктів виробляється незалежно від того, встановлено чи ні, кому вони належать або хто організував їх перевезення.

Президентський указ із затвердженням цього рішення набуває чинності з 6 серпня і обов'язковий для виконання.

Також Россільгоспнагляд погодив з Федеральною митною службою знищення 20 тонн санкціонного сиру в Оренбурзі.

Крім того, у Смоленській області будуть знищені дві партії помідорів.

Фото fsvps.ru 

А в місті Реутов Московської області інспектори виявили близько "1,5 тонн продукції тваринного походження, забороненої до ввезення на територію Російської Федерації, а також продукції без ветеринарно-санітарних документів, що підтверджують її походження і безпеку". Це в основному свинина.

РИА Новости, Интерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування