Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-командира військової частини в Криму звинувачують у зраді і дезертирстві

Четвер, 6 серпня 2015, 16:00

Військова прокуратура Центрального регіону повідомила про підозру колишньому командирові військової частини в анексованому Росією Криму в державній зраді і дезертирстві.

Про це інформує в четвер прес-служба відомства.

Зазначається, що в установленому законом порядку повідомлено про підозру колишньому командиру однієї з військових частин Повітряних Сил Збройних Сил України, яка дислокувалася в АР Крим і здійснювала прийняття та обслуговування літальних апаратів тактичної авіації, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 408 (дезертирство) та ч. 2 ст. 402 (непокора) КК України.

Вказаний командир військової частини підозрюється в тому, що в березні 2014 року вчинив державну зраду, а саме сприяв переходу особового складу військової частини до лав Збройних Сил Російської Федерації, а в подальшому не виконав накази про передислокацію особового складу ввіреної частини, військової техніки та майна на материкову частину України.

Більше того, він, зрадивши Українському народові та військовій присязі, на даний час проходить службу на посаді начальника комендатури у ЗС РФ.

Наразі військовослужбовця оголошено у розшук, зазначають у прокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування