"Битва трибуналів": У РФ пропонують створити трибунал за війну у В'єтнамі

Четвер, 6 серпня 2015, 17:30

У Раді Федерації РФ пропонують створити трибунал проти США напередодні річниці виведення військ із В'єтнаму.

Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрій Клімова, в інтерв'ю радіо "Говорит Москва".

"Там теж кругла дата. У 75-му році закінчилася майже десятилітня війна, протизаконна, до речі, Сполучених Штатів з В'єтнамом. Там не просто були великі жертви. Тут ніякої війни ніхто нікому не оголошував. 10 років вони терзали В'єтнам", - заявив Клімов.

За його словами, американці "використовували там тортури, табори, спалювали людей живцем напалмом".

"Незабаром після цього найбільшими мислителями Заходу був створений такий моральний громадський трибунал, де про це йшлося. На жаль, цей моральний трибунал не став трибуналом юридичним", - додав Клімов.

Він зазначив, що використовуючи напрацювання, зроблені раніше, цілком перспективно було б організувати трибунал і щодо цих подій.

Як відомо, раніше спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін запропонував створити міжнародний військовий трибунал щодо атомних бомбардувань Хіросіми і Нагасакі в 1945 році.

Також Наришкін виступав з ідеєю засудження "анексії Німецької демократичної республіки Федеративною республікою Німеччина в 1989 році".

При цьому Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції щодо створення Міжнародного трибуналу для розслідування знищення Боїнга, що слідував рейсом MH17, через вето саме Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування