Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін: Завдання України відвоювати людей Донбасу

Четвер, 6 серпня 2015, 21:09

Голова МЗС Павло Клімкін вважає, що найголовніше завдання України полягає у тому, щоби переконати мешканців Донбасу рухатися в рамках єдиної України в бік Європи.

Про це він сказав в четвер в інтерв’ю "5 каналу".

"Донбас – це не тільки географічна територія. Донбас – це, насправді, люди. Які, на жаль, перебувають під шаленим впливом російської пропаганди і яким потрібно пояснити, що шлях уперед для них – це Україна, і це європейська Україна", - зазначив Клімкін.

За словами голови МЗС, останні події в Росії, зокрема, спалювання санкційної продукції, нагадують "паралельну реальність".

"Але люди перебувають під цією паралельною реальністю цілодобово. 24 години на добу. Тому саме їм ми маємо пояснити, яким чином вони будуть іти разом з нами. Іти в рамках єдиної України, і йти до Європи. Якщо ми це не пояснимо – ми не завоюємо людей", - вважає він.

"Якщо ми не відвоюємо людей, говорити про те, що Донбас буде почувати себе таким, що має йти разом з усією Україною, буде просто важко. У цьому й полягає завдання", - додав міністр закордонних справ України.

Крім того він сьогодні заявив, що Росія не має жодного інтересу до реальної деескалації конфлікту на Донбасі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування