Клімкін розповів за яких умов можливе створення "буферної зони" на Донбасі

П'ятниця, 7 серпня 2015, 00:11

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що створення 30 км буферної зони можливе за умови повної впевненості, що відведення техніки з цієї території не призведе до подальших провокацій бойовиків та захоплення додаткових територій.

Про це він повідомив в ефірі 5 каналу.

"Ми хочемо відвести на 15 км з кожного боку, створивши таким чином своєрідну зону безпеки - буферну зону 30 км. Для того, щоб це працювало, нам потрібно, щоб ОБСЄ стояла постійно в ключових точках і мала можливість, я підкреслюю, необмежених інспекцій. Ми до цього готові, але до цього повинні бути готові ті, хто підтримується росіянами, де їм допомагають ховати будь-яку зброю. І ми повинні бути впевнені, що ця зброя не ховається, тому ОБСЄ повинна мати 100% можливості для такої перевірки, і стояти саме там", - зазначив Клімкін

"Ми повинні бути впевнені, що це відведення не використовуватиметься для яких-небудь провокацій. Провокацій в плані подальших атак, в плані захоплення додаткових територій. Ми повинні бути в цьому на всі 100% впевнені", - додав міністр.

При цьому Клімкін висловив упевненість що конфлікт на Донбасі не стане "замороженим".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування