В Україні виготовлятимуть біонічні протези рук для учасників АТО

П'ятниця, 7 серпня 2015, 00:42

В Україні будуть виготовляти протези верхніх кінцівок для учасників АТО за біонічною технологією.

Про це в ході прес-конференції розповів директор компанії "Ортотех-Сервіс ГмбХ" Олександр Стеценко, повідомляє Укрінформ.

"Це технологія біонічного протезу 2-го покоління. Це дуже складна технологія. Наші спеціалісти давно цікавилися нею, була проведена підготовча робота, навчання, підготовка спеціалістів, ми отримали сертифікати. Зараз ми можемо не тільки виготовляти, але й проводити сервісне обслуговування", - сказав Стеценко.

За його словами, протез, виготовлений за цією технологією, має 14 видів захвату, на відміну від тих протезів, що виготовляються зараз в Україні. Ним можна виконувати рухи, які потребують точності, наприклад, відкривати двері ключем, працювати компьютерною мишкою, тримати крихкі речі.

Фото: Facenews

"Це перший крок, який ми зробили в інтеграції України в світові технології протезування. Головне - надавати суто технологічну, за світовими стандартами допомогу", - сказав на прес-конференції перший заступник міністра соціальної політики України Василь Шевченко.

Крім того, Стеценко повідомив, що для того, щоб користуватися цим протезом, потрібна спеціальна підготовка пацієнта та тренування. Компанія "Ортотех-СервісГмбХ" отримала від Благодійного фонду "Ukraine Aid" тренувальний біонічний протез, який буде використовуватися при підготовці бійців, що втратили верхні кінцівки, до протезування.

"Наша мета - змінити життя воїнів, які постраждали. Щоб їхнє життя повернулося до того рівня, який вони можуть собі дозволити, маючи вже такі пошкодження", - сказала представниця БФ Ukraine Aid  Наталія Трембач.

За ії словами, компанія-виробник RLS Steeper надала велику знижку на цей протез, а кошти на нього допомогла зібрати українська діаспора в Великобританії.

Фото: Facenews

"Якщо ця технологія зайде в Україну, ми зможемо протезувати бійців в Україні, та надавати їм сервісне обслуговування", - сказав голова Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко.

За його словами, зараз протезування верхніх кінцівок потребують 307 людей. Сума, яку виділяє держава на протезування однієї кінцівки, збільшена з 500 до 900 неоподаткованих мінімумів, також зараз готується відповідний законопроект та розпорядження уряду щодо збільшення цієї суми до 2 млн грн, повідомив Дерев'янко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...