Депутати Запорізької міськради затягують рішення про демонтаж пам'ятника Леніну

П'ятниця, 7 серпня 2015, 02:24

У Запоріжжі створено робочу групу для підготовки заходів, пов'язаних з виконанням Закону України про декомунізацію, однак депутати міськради знаходять будь-які причини, щоб відтягнути рішення про демонтаж пам'ятника Леніну.

Про це на прес-конференції, присвяченій декомунізації, розповів почесний доктор Запорізького національного університету Олександр Білоусенко, повідомляє Укрінформ.

"За інформацією Міністерства культури України, пам'ятник Леніну в Запоріжжі ніякої художньої або архітектурної цінності не має, тому його вже давно можна було знести. Проте, наші депутати знаходять будь-які причини, щоб відтягти ухвалення рішення про демонтаж", - стверджує Білоусенко.

Ситуацію прокоментував заступник міського голови Запоріжжя Сергій Гладченко.

"У Запоріжжі створено робочу групу з підготовки заходів, пов'язаних з виконанням Закону України про декомунізацію. На сьогодні пройшли вже три засідання робочої групи, під час яких був затверджений перелік вулиць, площ, меморіальних дощок, пам'ятників тих, що підпадають під цей закон. Ці пропозиції винесуть на обговорення громадськості, після чого прийматимуться рішення", - зазначив він.

Крім знесення скандальних пам'ятників Дзержинському й Леніну, в Запоріжжі підлягають декомунізації 100 вулиць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування