У США республіканці в ході дебатів говорили і про постачання зброї Україні

П'ятниця, 7 серпня 2015, 06:51

Надати військову допомогу Україні в разі обрання на пост президента США пообіцяли претенденти на пост президента від Республіканської партії Скотт Уокер і Бен Карсон.

Про це повідомляє ТАСС.

"Наша національна безпека під загрозою, - заявив він в четвер в ході перших загальнонаціональних теледебатів претендентів на пост президента від Республіканської партії в Клівленді (штат Огайо). - Ми проявимо твердість по відношенню до наших супротивників. Я би направив озброєння в Україну. Я би взаємодіяв з НАТО в питанні розміщення сил на східному кордоні Польщі та балтійських країн і я би встановив систему протиракетної оборони в Польщі і в Чехії ".

Питання про постачання озброєнь  Україні підняв у ході дебатів і Бен Карсон, який також добивається висунення кандидатом на пост президента.

"Ми послабили свої збройні сили до такого рівня, що наші ВМС скоротилися до рівня 1970-х років, ВВС - до рівня 1940 року, - стверджував він. - А тим часом наші вороги стають все більш численними. Наші друзі нам більше не можуть довіряти. Коли Україна була державою, яка володіє ядерною зброєю, вони відмовилися від цієї зброї, очікуючи, що ми їх захистимо, а ми навіть не даємо їм наступальних озброєнь. Ми повернулися спиною до Ізраїля, нашого союзника".

Карсон пообіцяв, що у разі обрання на пост президента він "першою справою зміцнить збройні сили".

У теледебатах брали участь 10 республіканців з найбільш високим рівнем суспільної підтримки: мільярдер Дональд Трамп, екс-губернатор Флориди Джеб Буш, губернатор Вісконсіна Скотт Уокер, сенатори Тед Круз, Ренд Пол і Марко Рубіо, нейрохірург Бен Карсон, екс-губернатор Арканзасу Майк Хакабі, губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті і губернатор Огайо Джон Кейсік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...