Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрзалізниця" створює власну систему онлайн-продажу квитків

П'ятниця, 7 серпня 2015, 09:22

"Укрзалізниця" створює власний сервіс продажу електронних квитків, щоб позбутися залежності від підрядника – ТОВ "УнІТ" та унеможливити фінансові зловживання.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці", додаючи, що IT-підрозділи вже створюють власне програмне забезпечення для цього.

Як зазначив в.о. начальника департаменту корпоративної інформатизації "Укрзалізниці" Богдан Карбань, на сьогодні існує низка проблемних моментів, що стосуються взаємодії з підрядником, з банками, з процесом обслуговування платежів.

"Найголовніша проблема у тому, що Укрзалізниця не керує цим процесом, усе організаційно та технологічно вибудовано так, що всі процеси здійснюються лише ТОВ "УнІТ". Ця компанія намагається отримати додатковий заробіток з продажу квитка", - заявив він.

"Щоб припинити це, ми хочемо використовувати власний програмний продукт і відмовитися від залежності з боку цього підрядника, дії якого перевіряють правоохоронці", - зазначив Карбань.

Новий сервіс запрацює орієнтовно у вересні.

В "Укрзалізниці" запевняють, що він буде більш функціональним та мобільним, зручнішим для пасажира.

"Це особливо важливо в умовах зростання обсягів продажу квитків через Інтернет – 28% від загальної кількості, як свідчать показники липня поточного року", - зазначають у відомстві.

Карбань зазначив, що фінансові потоки у майбутню пасажирську компанію мають бути прозорими в умовах, коли відбуваються структурні перетворення, вибудовується вертикаль пасажирських перевезень.

"Також ми вибудовуємо прозорі відносини з банками, щоб унеможливити зловживання з отриманням комісії від продажу квитків. Потрібно вирішити питання фіскалізації квитків, до середини вересня плануємо позбутися усіх технологічних компонентів підрядника та отримати технологічний контроль над системою", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування