Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІС: Серед "найгярчіших" точок – Донецьк, Світлодарський плацдарм, Щастя

П'ятниця, 7 серпня 2015, 11:19

Інтенсивніше за все бойовики стріляють на околицях Донецька, у районі Горлівки, на Світлодарському плацдармі, на приморському напрямку, у районі Щастя й Станиці Луганської.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 7 серпня у Facebook.

"Найбільш інтенсивні обстріли з боку бойовиків фіксуються на захід і на північний захід від Донецька, на ділянці південніше Донецька (Березове, Гранітне), у районі Горлівки, у районі Світлодарського плацдарму, на Приморському напрямку, на ділянці від н.п. Золоте й Горіхове до н.п. Щастя й Станиця Луганська", - пише він.

"Також висока активність формувань російсько-терористичних військ спостерігається між н.п. Новомихайлівка й Перемога, у районі н.п. Красногорівка, Лозове, східніше н.п. Піски, у районі н.п. Опитне, Водяне, південніше й північніше Авдіївки, у районі н.п. Троїцьке, Шуми й Ленінське", - зазначає Тимчук.

Зокрема, бойовики застосували 120-мм міномети в районі н.п.Новомихайлівка, східніше Мар’їнки, у районі н.п. Піски, Опитне, Авдеіївка, Ленінське.

"Під прикриттям мінометного вогню до позицій сил АТО неодноразово висувалася бронетехніка – 2 танки вели впродовж 20 хвилин вогонь по передових позиціях українських військ у районі н.п. Піски, 1 танк і 2 БМП-2 упродовж 30 хвилин вели вогонь по позиціях сил АТО в районі н.п. Опитне (при цьому два 125-мм снаряда, випущені танком бойовиків, розірвалися в н.п. Водяне)", - пише Тимчук.

Зі 122-мм артилерії бойовики двічі робили короткі вогневі нальоти по опорних пунктах сил АТО в районі н.п. Троїцьке, між трасою Горлівка – Артемівськ (у районі Курдюмівка – Зеленопілля), по позиціях у районі н.п. Гранітне. Двічі завдавали удари по н.п. Красногорівка.

У районі Авдіївки позиції сил АТО було обстріляно зі 122-мм і 152-мм артилерії, а також зі 120-мм мінометів. На першій лінії (ближче до Ясинуватої) зафіксовано танкову групу терористів, яка робила переміщення (вогонь не відкривався).

У районі Світлодарського плацдарму бойовики вели обстріли з мінометів (82-мм і 120-мм) по передових позиціях сил АТО в районі Попасної і Луганського, з автоматичних гранатометів АГС-17 було обстріляно позиції українських військ південніше Світлодарська.

У районі міста Щастя оперувала бронегрупа терористів (3 танки) за підтримки 82-мм мінометів з боку Веселої Гори. Бронегрупа вела вогонь по Щастю, вихід і відхід бронетехніки прикривався вогнем АГС-17.

У ході бою було помічено пересування декількох піхотних груп бойовиків як до лінії розмежування, так і уздовж неї. Дані групи супротивника періодично вступали у вогневий контакт із передовими постами сил АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування