Аброськін: Бойовики запустили свій мобільний оператор і глушать інших

П'ятниця, 7 серпня 2015, 11:38

На окупованій території Донецької області запускають мобільний зв'язок, з якого не можна дзвонити іншим операторам.

Про це повідомив глава міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін у своєму Facebook.

"У так званій "ДНР" почали поширювати стартові пакети свого мобільного зв'язку "Фенікс". "Республіканський мобільний оператор "Фенікс" був створений бойовиками на базі захопленого обладнання "Київстар", - повідомив він.

За словами Аброськіна, жителям окупованих бойовиками "ДНР" територій запропонували придбати 5 тисяч карток, які можна буде використовувати в тестовому режимі до 1 жовтня 2015 року.

 

"Як і все в молодій республіці, функції "Фенікса" обмежені - недоступна послуга СМС та дзвінки на телефони інших операторів. Також є особливість - при придбанні необхідний паспорт та ідентифікаційний номер", - підкреслив він.

"На думку місцевих жителів, це робиться для встановлення тотального контролю за ними з боку "спецслужб ДНР", - додав Аброськін.

Він також зазначив, що на окупованій бойовиками території Донецької області погіршується якість зв'язку МТС.

"Місцеві жителі пояснюють це тим, що терористи проводять постійний моніторинг радіоефіру, а також цілеспрямовано створюють перешкоди пересуваннями військових машин "ДНР" з антенами і радіолокаційними установками", - написав Аброськін.

"Мета подібних дій очевидна - обмежити спілкування жителів окупованої частини із зовнішнім світом, створити інформаційний вакуум, який заповнюється пропагандою лжепророків фейкової республіки і їх поплічників", - підкреслив він.

Як встановила УП, call-центри оператора зареєстровані на телефони інших операторів.

Повідомлення оператора з його сторінки у Вконтакте

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News