Проти колишніх високопоставлених прокурорів відкриті нові справи

П'ятниця, 7 серпня 2015, 22:30

Відносно колишніх високопоставлених прокурорів порушено нові кримінальні провадження.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Віталій Касько в ефірі 5 каналу, передає Інтерфакс-Україна.

"Відкрито кілька інших кримінальних проваджень. Бо під час обшуків були виявлені предмети, вилучені з обігу, це вогнепальна зброя, наркотичні засоби. Всі ці дані внесені до реєстру, і проводиться розслідування", - сказав він.

За словами заступника генпрокурора, щодо одного з підозрюваних у вимаганні неправомірної вигоди виявлені кримінальні провадження, які раніше були закриті.

При цьому він не уточнив, про кого саме з підозрюваних йде мова.

"Є кілька кримінальних проваджень, одне з них стосувалося ... щомісячних платежів одному з підозрюваних певної суми грошей, спроб захопити підприємство і так далі. Наскільки мені відомо, справа в перспективі", - пояснив Касько.

Також він зазначив, що генеральна прокуратура має намір якомога швидше направити до суду справу в частині доведеного обвинувачення.

"Ми плануємо зараз розслідувати те, що є - підозра у хабарництві, факти володіння предметами, вилученими з обороту - і в частині доведеного обвинувачення фіналізувати справу і направляти до суду. Решта кримінальних проваджень ми будемо розслідувати ретельно і також доводити до кінця, як тільки буде достатньо доказів, направляти далі в суд ", - розповів В.Каськів.

Він також додав: "Не хотілося б зробити це великою справою, яка триватиме рік, і коли втратить актуальність буде направлена до суду. Ми б хотіли в частині доведеного обвинувачення направити її до суду якомога швидше".

Як повідомлялося, наступники керівника ГСУ Генпрокуратури Шапакін і Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Шапакіна і Корнійца на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіна до 6,4 млн грн. Він також вніс ці кошти і вийшов із СІЗО.

31 липня Корнієць вийшов із СІЗО після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування