Покупцем українського UniCredit може стати російський мільярдер

Субота, 8 серпня 2015, 10:13

Покупцем українського UniCredit може стати ABH Holdings, що є частиною російської Альфа-Груп. 

Про це йдеться у повідомленні UniCredit, оприлюдненому 8 серпня, пише DW.

"Італійська банківська група UniCredit домовляється про продаж своєї української дочірньої компанії UniCredit Bank Ukrsotsbank інвестиційній групі ABH Holdings. Компанії протягом наступних 3 місяців вестимуть переговори, внаслідок яких UniCredit в обмін на продаж свого українського банку може отримати міноритарну частку в ABH Holdings", -  йдеться у повідомленні. 

Голова правління ABH Holdings Петро Авен заявив, що з купівлею UniCredit Bank Ukrsotsbank холдинг може стати провідним оператором на українському банківському ринку.

Зареєстрований у Люксембурзі ABH Holdings є частиною російської Альфа-Груп, яка належить російському мільярдеру Михайлу Фрідману та його бізнес-партнеру Герману Хану, зазначає Reuters.

Як відомо, банківська група UniCredit розраховує продати свій український підрозділ до кінця 2015 року

Поки даних про ціну немає, однак зрозуміло, що UniCredit не зможе повернути собі 1,5 мільярди євро, витрачені на купівлю українського банку в 2008 році.

Bank Austria повідомляв про свій намір продати український банк ще на початку 2014 року, однак довго не міг знайти покупця для свого активу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...