Росія встановила кордони морських портів в анексованому Криму

Субота, 8 серпня 2015, 16:41

Росія незаконно встановила кордони морських портів Феодосії і Ялти.

Згідно з розпорядженням уряду РФ, розміщеному 8 серпня на офіційному сайті, межі портів встановлено  "у межах здійснення держрегулювання діяльності".

Так, акваторія морського порту Ялти складається з 14 ділянок.

Перша ділянка об'єднує акваторії пасажирського та вантажопасажирського терміналів, а інші ділянки розташовані уздовж узбережжя південного берега Криму від мису Сарич до мису Меганом і примикають до пасажирських причалів місцевих ліній в населених пунктах Алушта, Алупка, Гурзуф, Золотий пляж, Ластівчине гніздо, Лівадія, Малоріченське , Місхор, Нікітський ботсад, Партеніт, "Профессорский уголок", Сімеїз і Судак.

Ділянки акваторій у пасажирських причалів місцевих ліній обмежуються охоронними зонами причалів.

У розпорядженні по порту у Феодосії вказано, що його акваторія складається з 7 ділянок. 

Документом позначено рейдові нафтові причали, операційна акваторія біля пасажирського причалу в місті Феодосія, операційна акваторія біля пасажирського причалу в селищі Берегове, якірні стоянки, операційна акваторія біля пасажирського причалу в селищі Курортне, операційна акваторія біля пасажирського причалу у Коктебелі.

Як відомо, у березні 2014 Росія анексувала Крим. Україна закрила морські кримські морпорти і ввела формальну заборону для іноземних суден входити до торгівельних портів Ялти, Керчі, Севастополя, Феодосії та Євпаторії.

У грудні 2014 року європейським компаніям заборонили надавати туристичні послуги в Криму.

У травні 2015 уряд виключив морські порти, що розташовані на території анексованого Криму, з переліку відкритих для іноземних суден.

Крим. Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування