РНБО: Мета підпалу машин ОБСЄ - зрив врегулювання конфлікту мирним шляхом

Неділя, 9 серпня 2015, 17:18

Росія та підконтрольні їй терористичні угрупування на Донбасі роблять все, щоб зірвати можливість врегулювання конфлікту мирним шляхом.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов, говорячи про пожежу у Донецьку, внаслідок якої згоріли 4 машини спостережної місії ОБСЄ.

"Збільшення кількості обстрілів з використанням важкої артилерії та систем залпового вогню Росія та її маріонетки доповнили демонстративним підпалом машин місії ОБСЄ. Тим самим РФ та підконтрольні їй терористичні угрупування на Донбасі роблять все, щоб зірвати можливість врегулювання конфлікту мирним шляхом", - заявив Турчинов.

Він додав, що підпал машин, який відбувся в ніч на 9 серпня - "демонстрація зневаги Москви до міжнародних організацій та своїх міжнародних зобов'язань".

"Головна мета Росії - прибрати міжнародних спостерігачів з окупованої території, щоб безконтрольно вести вогонь по українській території та готувати свої збройні сили до наступальних операцій", - наголосив він.

Як відомо, у Донецьку в ніч на 9 серпня біля офісу СММ ОБСЄ згоріли чотири машини, що належать організації. 

У місії ОБСЄ заявили, що пожежа може бути пов'язана з чиїмось бажанням, щоб ОБСЄ перестала доповідати про те, що відбувається на Донбасі. 

За даними місії, о 2:25 ночі СММ зареєструвала пожежу кількох автомобілів ОБСЄ на стоянці перед резиденцією ОБСЄ в Донецьку. Чотири автомобіля СММ були знищені вогнем. Розслідування інциденту триває. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування