Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МЗС до Дня Незалежності нагадали, що для України значить Майдан

Неділя, 9 серпня 2015, 22:33

Майдан Незалежності у центрі Києва -  символ гідності, свободи та європейських цінностей, який чітко асоціюється з боротьбою українців за демократію, свободу і європейський вибір.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України в рамках проекту "Розкажи світові про Україну" до 24-ї річниці незалежності України. 

"Тут громадяни неодноразово доводили світові, що є європейським народом готовим захищати європейські цінності. Саме тут у 1990 році проходили акції протестів прогресивної української молоді. У 2004 під час Помаранчевої революції на Майдані українці сказали "ні" фальсифікації виборів", - зазначили в МЗС.

"Зрештою, саме тут у 2013 році розпочалася Революція Гідності - чи не єдиний випадок в європейській історії, коли люди боролися і гинули за свої права під прапором ЄC", - йдеться у повідомленні.

"Наприкінці 2013 року, коли тодішнє керівництво держави відмовилося від підписання Угоди про асоціації між Україною та ЄС, Майдан Незалежності та Хрещатик стали епіцентром мирного громадянського протесту, який отримав назву ЄвроМайдан та згодом охопив усю Україну. Своєю перемогою на ЄвроМайдані під час Революції Гідності українці повернули собі європейське майбутнє.", - нагадали  в МЗС.

#24DaysAboutUkraine #TellWorldAboutUAМАЙДАН НЕЗАЛЕЖНОСТІ – СИМВОЛ ГІДНОСТІ, СВОБОДИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ.Чи знає...

Posted by Mission of Ukraine to the EU on 9 августа 2015 г.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування