Порошенко: Необхідно, щоб бойовики відмовилися від незаконних виборів

Вівторок, 1 вересня 2015, 18:45

Президент Петро Порошенко наголосив на необхідності відмови бойовиків від проведення незаконних виборів на Донбасі.

Про це він сказав під час зустрічі із представником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Мартіном Зайдиком.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко "наголосив на необхідності відмови бойовиків від проведення незаконних виборів на Донбасі та закликав негайно розпочати в рамках підгрупи з політичних питань обговорення модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей у відповідності до українського законодавства та з дотриманням стандартів ОБСЄ".

"Ми маємо провести вибори виключно так, як про це йдеться у Мінських домовленостях, – у відповідності до українського законодавства та базуючись на принципах БДІПЛ, за участі іноземних спостерігачів, які гарантуватимуть дотримання стандартів ОБСЄ. Вибори мають бути вільними та чесними", – наголосив президент.

Порошенко закликав до безумовного виконання Мінських домовленостей зі звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", а також незаконно утримуваних на території Російської Федерації громадян України - Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших.

Під час обговорення діяльності підгрупи з соціально-економічних питань президент України запевнив у готовності української сторони реалізовувати попередньо погоджені проекти щодо відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу, необхідною передумовою чого має стати неухильне дотримання бойовиками режиму припинення вогню.

Порошенко під час зустрічі наголосив на необхідності суттєвого посилення Тристоронньою контактною групою безпосереднього політичного керування діяльністю діючих у її складі чотирьох робочих підгруп з безпекових, політичних, гуманітарних та соціально-економічних питань.

З цією метою президент закликав представників України, РФ та ОБСЄ в Тристоронній контактній групі налагодити та підтримувати регулярні робочі контакти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News