Рада прийняла закон про прозорість держзакупівель

Вівторок, 15 вересня 2015, 12:25

Верховна Рада ухвалила закон про приведення держзакупівель у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції.

За відповідне рішення проголосував 251 народний депутат.

"Метою прийняття закону є зниження корупційних ризиків, установлення запобіжних заходів щодо зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур держзакупівель, збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі в процедурах закупівлі для бізнесу, приведення системи державних закупівель до міжнародних стандартів тощо", - йдеться у пояснювальній записці.

Документом, зокрема, передбачено, що він застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт та послуг, за умови, що вартість закупівлі товару, послуги дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень.

Присутній у Верховній Раді міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що прийняття даного закону дозволить зекономити 50 млрд гривень на рік.

Абромавичус повідомив, що в жовтні Кабмін внесе в Раду "ще один законопроект, який передбачає переведення всіх державних закупівель в електронну площину.

"За допомогою цих законопроектів ми обов'язково поборемо корупцію в державних закупівлях і державних підприємствах", - підсумував міністр.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News