Криза й корупція турбують росіян більше, ніж війна в Україні - опитування

Середа, 2 вересня 2015, 14:34

У списку найнагальніших проблем росіян перші місця посідають інфляція, бідність і безробіття, економічна криза й корупція, а війна в Україні займає 8-му позицію.

Такі результати опитування "Левада-Центр", проведеного 21–24 серпня серед 1600 респондентів старше 18 років у 134 населених пунктах, які опублікувало видання РБК і передрукував опозиціонер Олексій Навальний.

Інфляція турбує 78% опитаних росіян, бідність – 42%, зростання безробіття – 36% (можна було давати кілька варіантів відповіді). Криза в економіці тривожить 32% респондентів, падіння курсу рубля й розшарування на багатих і бідних – по 27%.

Корупція і бідність турбує росіян більше, ніж конфлікт на сході України

Політичні проблеми, такі, як війна на сході України чи санкції Заходу, зараз менше цікавлять росіян, ніж у лютому. Натомість корупція, яка в лютому 2015 року займала восьмий рядок (21%), знову входить у п'ятірку найбільш серйозних проблем: 29%.

При цьому стало більше незадоволених економічною політикою уряду РФ: у порівнянні з березнем із 34% до 37% збільшилася кількість оцінок "погано", 55% респондентів оцінили економічну політику "середньо" (проти 57% у березні), тільки 4% опитаних поставили оцінку "добре" (проти 5%).

Навальний із цього приводу написав: "Які жахливі цифри для загальнонаціонального лідера В. В. Путіна й усієї його організованої злочинної групи"..

За його словами, у Костромі на зустрічах із виборцями він "вловив це відчуття: набридло про Україну, нам би про капремонт уже поговорити".

"Саме тому зараз "Єдиній Росії" так потрібен джеррімендеринг – міське населення вже нудить від неї, от вони й побігли нарізати одномандатні округи для Думи-2016 так, щоб розбавити жителів найбільших міст жителями села, де телевізор дивляться більше й фальсифікувати простіше", - заявив опозиціонер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...