У Львові при будівництві музею виявили рештки 21 людини

Середа, 2 вересня 2015, 17:44

У Львові на місці будівництва меморіального музейного комплексу "Територія терору" на проспекті Чорновола, 45 пошуковці виявили рештки 21 людини.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Директор майбутнього музею Тарас Чолій уточнив, що рештки були знайдені будівельниками за межами самого музею, під тротуаром на вулиці Чорновола. Він не виключає, що на території, яка не входить до музейного комплексу, але належить приватним особам, також можуть бути поховання.

Шість скелетів ідентифікували як німецьких військовополонених, решта належать цивільним особам. Усі люди були в’язнями Пересильної тюрми № 25, що функціонувала на цій території у 1944 – 1955 роках.

За словами заступника директора КП "Доля" Ярослава Онищука, усі кісткові рештки належать дорослим людям чоловічої статі. Загиблих до ям клали поспіхом по 4-5 осіб.

У похованнях були знайдені солдатські ідентифікаційні жетони, ґудзики німецьких військових одностроїв, фрагменти одягу, німецькі монети, медальйон, обручка, пластмасова підвіска у вигляді собаки.

Рештки німецьких військовополонених передали представництву Німецької народної спілки з догляду за німецькими похованнями у Жовкві для перепоховання їх на цвинтарі у селі Потелич.

Інші будуть перезахоронені на Личаківському цвинтарі разом зі всіма людськими рештками, виявленими на спецкладовищі НКВС у Львові.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News