Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії поновили розслідування справи про загибель імператорської сім'ї

Середа, 23 вересня 2015, 18:47

Слідчий комітет Росії поновив розслідування у кримінальній справі про загибель членів Російського Імператорського дому Романових, а також осіб з їхньої свити.

Про це повідомила прес-служба відомства.

У СК зазначили, що вказана кримінальна справа була порушена в 1993 році у зв'язку з виявленням групового поховання в околицях Єкатеринбурга.

Під час роботи з ідентифікації решток слідство дійшло висновку, що вони належать розстріляним в ніч з 16 на 17 липня 1918 року членам Російського Імператорського дому - колишньому російському Імператору Миколі II, Імператриці Олександрі Федорівні Романовій, їхнім дітям, а також особам зі свити.

Після цього, в 1998 році кримінальну справу припинили у зв'язку зі смертю осіб, які вчинили злочин.

У відомстві також зазначили, що 29 липня 2007 року у рамках проведення археологічних розкопок під час пошуків останків цесаревича Олексія Миколайовича Романова і княжни Марії Миколаївни Романової були знайдені фрагменти кісток і зуби двох осіб (жінки і дитини) з ознаками впливу високої температури.

Для з'ясування додаткових обставин загибелі та поховання членів царської сім'ї, було знову відновлено попереднє слідство у зв'язку з новими обставинами.

Експертні дослідження показали, що останки з поховання належать дітям російського імператора Миколи II. Після цього було знову ухвалене рішення про припинення кримінальної справи.

У СК зазначили, що в липні 2015 року на прохання Російської Православної церкви була створена міжвідомча робоча група з питань, пов'язаних з дослідженням і похованням решток цесаревича Олексія і великої княжни Марії Романових, що перебувають в Державному архіві РФ.

Робоча група висловила пропозиції про проведення додаткових ідентифікаційних досліджень об'єктів, раніше недоступних слідству: решток сестри Імператриці - великої княгині Єлизавети Федорівни, що перебувають в місті Єрусалимі, і зразків крові діда Імператора Миколи II - Імператора Олександра II.

Для цього необхідно провести ексгумацію решток Імператора Миколи II (Романова) і Імператриці Олександри Федорівни (Романової) в Петропавлівському соборі міста Санкт-Петербурга.

"Крім того, серед завдань слідства - вивчення архівних матеріалів, виявлених після 2011 року і пов'язаних з "білогвардійським" слідством, що здійснювалося у 1918-1924 роках, а також з долею речових доказів у цій кримінальній справі", - зазначили в СК.

У зв'язку з цим керівництво Слідчого комітету ухвалило рішення про відновлення попереднього розслідування для проведення зазначених досліджень і слідчих дій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування