Французький парламент назвав точну суму компенсації за "Містралі"

Четвер, 3 вересня 2015, 03:21

Франція виплатила Росії € 949 754 849 за розрив контракту на постачання "Містралів".

Про це свідчить законопроект про ратифікацію угоди Парижа і Москви, який був розміщений на сайті Національних зборів Франції.

Як випливає з документа, угоду про врегулювання було підписано в Москві 5 серпня. Представником Парижа на цих переговорах став спецпредставник Франції з вирішення проблеми "Містралів" Луї Готьє. З російського боку документ підписав віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін. Укладена угода забороняє Франції передавати вертольотоносці третій стороні до того, як Москва отримає всі належні їй компенсації.

Інший пункт документа встановлює, що будь-яка третя сторона, яка могла б понести збиток від розриву контракту, не має права претендувати на компенсації. Комісія з міжнародних справ французького парламенту розгляне документ 16 вересня.

Раніше повідомлялося, що Москва вимагає щоб французька влада погодила з РФ країну продажу "Містралів".

Нагадаємо, на початку серпня 2015 року Росія і Франція домовилися щодо розриву контракту на постачання двох вертольотоносців типу "Містраль", кораблі залишаться у власності Франції.

Єлісейський палац тоді окремо зазначив, що Франція має право вільно розпоряджатися кораблями, тобто жодних обмежень на їх продаж не встановлено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...