Бойовики активізували піхоту й розвідників, сили АТО потрапили в засідку - ІС

Четвер, 3 вересня 2015, 10:27

Бойовики на Донбасі не використовують важке озброєння, але активніше використовують піхотне озброєння, активізували розвідку й диверсійну діяльність.

Такі дані за останню добу публікує координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook вранці 3 вересня.

"Більш активно використовуються мінування, засідки, нальоти, рейдові дії малими групами, снайперські групи", - пише він.

Зокрема, впродовж доби бойовики відкривали інтенсивний стрілецький вогонь у районі Донецької кільцевої дороги між Опитним і Авдієвкою, у районі Мар’їнки, Красногорівки. В основному вогонь вівся з "зеленки", при цьому бойовики застосовували ручні гранатомети (РПГ) і автоматичне стрілецьке озброєння.

У районі між Гранітним і Старогнатівкою також обстрілювали позиції сил АТО зі стрілецького озброєння. Крім того, на даній ділянці фіксується активне проникнення в "зеленку" на нейтральній смузі спостерігачів бойовиків.

Впродовж доби неприцільну й нетривалу стрільбу бойовиків із 82-мм мінометів і АГС-17 зафіксовано південніше Санжарівки на Світлодарському плацдармі, між Донецьким аеропортом і Пісками бойовики кілька разів відкривали вогонь із АГС-17.

У смузі від Оріхового до Щастя бойовики на декількох ділянках інтенсивно обстріляли позиції українських військ із піхотного озброєння.

"На даній ділянці також фіксується активність ДРГ – як бойовиків, так і російського спецназу", - пише Тимчук.

"Зокрема, у районі н.п. Лобачове в засідку потрапила мобільна група сил АТО з боротьби з незаконним ввезенням товарів на окуповану територію. У ході засідки бойовики вчинили мінування дороги по ходу руху групи, а також обстріляли її одразу з декількох вогневих позицій (у тому числі відзначена "робота" снайпера)", - повідомляє він.

У районі Щастя, в "зеленці", також було помічено малі групи піхоти бойовиків, що ведуть постійне спостереження за переднім краєм українських військ.

У районі між Сокольниками й Кримським бойовики впродовж доби "неодноразово відкривали інтенсивний вогонь із автоматів і кулеметів по опорному пункту сил АТО, діючи з нейтральної смуги, з "зеленки".

У районі Новотошківки бойовики в ході двох перестрілок використовували ручні протитанкові гранатомети (безрезультатно). Також у цьому районі вони застосували 120-мм міномети, пише Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування