Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер "Самопомочі" припускає, що "децентралізацію" проголосують заново

Четвер, 3 вересня 2015, 13:30

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк не виключає, що парламент повернеться до першого читання законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації.

Про це він сказав журналістам у четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Багато депутатів, які проголосували, кажуть, що не будуть голосувати 300 (голосів у другому читанні), і тут є вихід – зібрати 150 голосів, повернутися до першого читання й почати заново", - сказав Березюк

За словами лідера фракції "Самопомич", це "чудова пропозиція".

Раніше Березюк заявляв, що "Самопоміч" виступає за повернення до затвердження у першому читанні законопроекту про внесення змін до Конституції в частині децентралізації: "Ми пропонуємо разом із іншими членами коаліції зібрати 150 голосів, повернути розгляд до першого читання. І все з початку зробити правильно".

31 серпня Верховна Рада у першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону в частині децентралізації влади.

Проти нього виступили, зокрема, частина фракції "Самопоміч" та фракція "Радикальної партії Олега Ляшка". Натомість його підтримав так званий "Опозиційний блок".

Розгляд законопроекту проходив під мітинг незгодних на особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу, контрольованих бойовиками.

Мітингувальники кидали димові шашки, жбурляли каміння, а потім у силовиків полетіла бойова граната. В результаті цих дій 3 правоохоронців померли, ще близько 140 людей було поранено.

Голова МВС Арсен Аваков уже звинуватив у цих кривавих подіях Олега Тягнибока та його партію "Свобода". Ті свою провину заперечують.

Фракція Ляшка після скандальних подій вийшла з парламентської коаліції і запропонував винести питання про особливий статус Донбасу на всеукраїнський референдум.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...