Клименко веде інформкампанію в ЄС про "громадянську війну" на Донбасі

Четвер, 3 вересня 2015, 14:48

Екс-міністр доходів і зборів за часів президентства Віктора Януковича Олександр Клименко проводить інформаційну кампанію в країнах Євросоюзу, розповідаючи про "громадянську війну" на Донбасі.

Про це повідомив радник-посланник посольства України в Італії Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у Римі відбулася конференція "Шляхи врегулювання конфлікту на Сході України", організована Інститутом стратегій глобального розвитку та адаптації, зареєстрованим у Києві.

Очолює цю організацію Віктор Левицький, який був заступником Клименка - керівником апарату Міндоходів, проте він не вказує це у своїй біографії, яка роздавалася учасникам конференції.

 

"Директор цього інституту Віктор Левицький та його колега Олександр Білокобильський жодним боком не згадали у своїх виступах Росію як державу-агресора, натомість представляли "громадянську війну" на Донбасі як черговий прояв "зіткнення цивілізаційних проектів". Їм вторили типові "друзі" Путіна як з Риму, так і з Ізраїлю (екс-міністр юстиції І.Бейлін). Подібний захід у червні ц.р. було проведено у Брюсселі", - написав Єнін.

Він додав, що на такі заходи зазвичай не запрошують представників українського посольства.

 

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook прокоментував конференції у Римі.

"Ви думали Олександр Клименко тільки знімає епічні ролики і крутить спонсоровані пости у ФБ? Ні, судячи з біографії керівника цієї організації з сайтом, який на перший погляд не викликає жодних підозр, Олександр Клименко також інвестує у розвиток громадянського суспільства. І не десь, а в самих Брюсселі, Києві та... Калінінграді. Класика жанру: солідно, по-багатому, але палєвно", - написав він.

Нагадаємо, Клименко знаходиться у санкційному списку Євросоюзу. Колишній міністр після Євромайдану втік до Росії.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування