Суд в Гватемалі відправив екс-президента у військову в'язницю

П'ятниця, 4 вересня 2015, 05:33

Колишній президент Гватемали Отто Перес Моліна, який пішов з посади у зв'язку з корупційним скандалом, в четвер доставлений за рішенням суду у військову в'язницю в столиці країни.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на агентство Notimex.

64-річний Моліна проведе ніч в одній з камер в'язниці "Матаморос", щоб у п'ятницю предстати перед судом для надання свідчень.

Рішення про тимчасове взяття під варту екс-президента було прийнято, незважаючи на його добровільний прихід на перші судові слухання.

Раніше в четвер конгрес Гватемали прийняв відставку Переса Моліни. Генеральна прокуратура заявила, що має намір звинуватити його в корупції, шахрайстві і злочинній змові. Наступне судове засідання у цій справі призначено на п'ятницю.

Згідно із заявою судді Мігеля Анхеля Гальвеса, існує небезпека втечі підозрюваного екс-глави держави, у зв'язку з чим і було прийнято рішення про поміщення його під варту.

Сам Перес Моліна категорично відкинув таку можливість. "Давайте поважати рішення судових органів, ми тут з доброї волі, якби я хотів виїхати з країни, я зміг би це зробити", - сказав журналістам сам затриманий.

Зараз обов'язки президента Гватемали виконує віце-президент Алехандро Мальдонадо, який приніс у четвер присягу. На неділю, 6 вересня, в країні намічені загальні вибори, за підсумками яких має стати відоме ім'я нового президента. Він вступить на посаду в січні 2016 року.

Раніше парламент Гватемали проголосував за відгук у президента країни Отто Переса Моліни імунітету від судового переслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування