Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генсек НАТО: діалог з РФ потрібен, хоч ми і не згодні з анексією Криму

П'ятниця, 4 вересня 2015, 08:36

Незгода з порушенням міжнародного права, наростання напруженості у відносинах лише додають аргументів щодо необхідності діалогу.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю Wall Street Journal.

"Те, що робить РФ в Україні і анексія Криму дуже серйозно. Ми з цим не згодні, але це ще одна причина, через що нам треба зустрічатися. Особливо в світлі зростання напруженості і військової активності. Чи наша незгода щодо дій у Грузії. Це лише додає аргументів до діалогу", - сказав він.

За його слова, неправильно вважати діалог ознакою слабкості.

"Для мене діалог не є ознакою слабкості, це ознака сили. Якщо ви впевнені в своїй силі, відчуваєте себе частиною міцного союзу, ви можете собі це дозволити", - зазначив Столтенберг.

При цьому він заявив, що НАТО не має наміру відмовлятися від планів зі зміцнення своїх оборонних можливостей.

 "Сильна оборона - це основа для політичної взаємодії", - сказав Столтенберг, додавши, що не бачить суперечностей між нарощуванням військового потенціалу і веденням переговорів.

"Збройні сили у нас в Європі не використовуються, але вони дуже корисні, тому що вони забезпечують стримування", - зазначив генсек НАТО.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявляв, що НАТО не шукає конфронтації з жодною країною, проте готове захистити усі держави-члени.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування