Путін вважає, що мігранти – це розплата Європи за союз із США

П'ятниця, 4 вересня 2015, 10:35

Президент РФ Володимир Путін вважає, що міграційна криза в Євросоюзі стала розплатою ЄС за "сліпе слідування американським вказівками".

Про це він заявив журналістам, передає ТАСС.

Путін пов'язав виникнення кризи в ЄС з "помилковою зовнішньою політикою" Заходу в мусульманських країнах.

"Кілька років тому ми говорили, що будуть великомасштабні проблеми, якщо наші так звані західні партнери будуть проводити ту хибну, як я завжди говорив, політику, зовнішню політику особливо, в регіонах мусульманського світу, в регіонах Близького Сходу, Північній Африці, яку вони проводять досі", - сказав Путін.

"Що це за політика? Це нав'язування своїх стандартів, не враховуючи ні історичних, ні релігійних, національних, культурних особливостей цих регіонів. Це насамперед політика наших американських партнерів", - додав він.

За його словами, США не несуть такого навантаження з міграційним потоком, а Європа "сліпо слідуючи американським вказівками", страждає дуже сильно.

Як відомо, в останні дні в ЄС загострилась міграційна криза через небувалий наплив мігрантів з Африки та Близького Сходу, зокрема Сирії.

Глава МЗС Польщі Схетина припустив, що якщо ЄС не усуне причини міграції, то скоро може зіткнутись із кількома мільйонами біженців.

.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування