Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справи Швайки та Сиротюка розглядатиме одіозна суддя Волкова

Субота, 5 вересня 2015, 00:58

Суд над "свободівцами" Юрієм Сиротюком та Ігорем Швайкою, яким оголосили про підозру у зв'язку із вибухом під Верховною Радою, відбудеться 7 вересня.

Про це йдеться на Facebook-сторінці ВО "Свобода".

"Таки названо час і місце засідання у справі Юрія Сиротюка - понеділок, 7 вересня, 14:00. Печерський райсуд, Хрещатик, 42А. Суддя Волкова", - сказано в повідомленні.

Радник голови МВС Антон Геращенко уточнив, що справу Швайки також розглядатиме суддя Світлана Волкова.

Він нагадав, що сама Волкова є підозрюваною у справі про винесення завідомо неправосудного рішення.  За даними ГПУ, вона незаконно не задовольнила клопотання про продовження терміну утримання під вартою командира "Беркуту" Дмитра Садовника у справі про вбивства на "Євромайдані".

"Волкова була відсторонена від виконання обов'язків судді. Однак оскаржила це рішення у Вищому Адміністративному суді і домоглася скасування свого усунення...", - повідомив Геращенко.

Як відомо, лідер партії ВО Свобода Олег Тягнибок проходить у справі про трагічні події, що сталася 31 серпня біля стін Верховної Ради, в якості свідка, а "свободівцям" Ігорю Швайці, Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову оголошено про підозру.

31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце, у понеділок, ще двоє померли в лікарні у вівторок.

Арештували 21-річного Ігоря Гуменюка, який, за словами глави МВС, кинув гранату. Він є бійцем добровольчого батальйону спецпризначення "Січ" (складається з членів "ВО "Свобода").

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування