Луценко: Зміни до Конституції допоможуть тиснути на Путіна

Субота, 5 вересня 2015, 10:33

Зміни до Конституції в частині введення особливостей місцевого самоврядування деяких районів Донецької та Луганської областей необхідні для підтримки і збільшення тиску світових санкцій на Росію.

Про це в ефірі "Шустер live" на "1+1" заявив лідер фракції "БПП" Юрій Луценко.

"Запис про особливий порядок на Донбасі (який, до речі, не діє) ... є ціною продовження санкцій проти Путіна", - заявив він.

Луценко нагадав, що відразу після голосування 31 серпня нові санкції проти Росії ввели США, а також ЄС погодив їх продовження з 15 вересня 2015-го до 15 березня 2016 року. 

За словами Луценка, прийняття Радою відповідних поправок до Конституції на виконання Мінських домовленостей є платформою для США та ЄС - щоб вони продовжували підтримувати і посилювати економічні санкції до РФ.

Зокрема він розповів, що після голосування у червні в першому читанні закону про зміни до Конституції Київ відвідала делегація ЄС на чолі з Емілем Броком. Він повідомив, що українські політики у своїй країні можуть діяти як вони вважатимуть за потрібне.

"Але якщо Україна виходить з Мінських угод, то у нас немає жодного аргументу продовжувати економічні санкції", - передав Луценко розмову з Броком.

"Мінські угоди - ми знаємо, що Путін їх не виконає. Але вони нам потрібні, щоб невиконання їх Путіним дало можливість вводити санкції. Це другий фронт, який нам потрібен", - додав Луценко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування