Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нідерланди знову відправлять в Україну експертів у справі МН17

Субота, 5 вересня 2015, 20:26

Експерти з Нідерландів знову відвідають Україну, щоб забрати речі і уламки, які знайдено поблизу місця аварії малазійського Boeing-777 у Донецькій області.

Про це повідомив посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер під час зустрічі із заступником глави ХОДА В'ячеславом Аббакумовим.

"Велику операцію з пошуку останків завершено, але люди, які мешкаються неподалік від місця трагедії, й далі знаходить деякі речі і уламки", - зазначив Кломпенхаувер.

За його словами, глава однієї з сільрад неподалік від місця трагедії зібрав цілу вантажівку уламків та інших речей, які необхідно транспортувати до Нідерландів. 

"Кілька співробітників посольства, зокрема поліцейський аташе, військовий аташе і деякі інші поїдуть туди і заберуть цю вантажівку. Головний інспектор з Голландії приїде для того, щоб обстежити те, що було знайдено. Він базуватиметься у Харківській області", - повідомив посол.

Також він уточнив, що з великою ймовірністю подібну процедуру доведеться повторювати через кожні три місяці.

Як відомо, внаслідок катастрофи МН17 загинули усі 298 осіб, які перебували на борту лайнера. Дві третини з них були громадянами Нідерландів.

Нідерланди опублікують звіт про причини катастрофи Боїнга, що прямував за маршрутом МН17, 13 жовтня.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що він переконаний в тому, що проросійські бойовики збили малайзійський лайнер навмисно.

Глави МЗС 5 країн закликали створити міжнародний трибуналпо MH17, але проти цього виступила Росія і наклала вето на цей проект в Радбезі ООН.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування