Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Росію мають позбавити права вето в Радбезі ООН

Субота, 5 вересня 2015, 23:22

Росія має бути позбавлена права вето в Раді безпеки ООН у тих конфліктах, в яких вона є учасницею.

Про це в інтерв'ю Русской службе "Голоса Америки" заявив президент України Петро Порошенко.

"Думаю, що Росія може залишатися в Радбезі, проте я думаю, що вона має бути позбавлена права вето у тих конфліктах, в яких є учасницею", - зазначив він.

За словами президента, подібний крок не лише зробить механізми Радбезу ООН більш ефективними, він поверне цим механізмам ефективність, оскільки зараз Радбез просто блокується і не в змозі виконувати свою роль.

"У нас немає іншої альтернативи. Якщо ви ухвалюєте рішення, яке може бути заблоковане Радбезом, то має бути альтернатива для підтримки безпеки в світі. Для нас це дуже важливо", - додав Поррошенко.

Як відомо, наприкінці вересня відбудеться засідання Генасамблеї ООН, де може бути створений Міжнародний трибунал з розслідування катастрофи малайзійського лайнера MH17, який Порошенко назвав терористичною атакою.

Як зазначив президент, створення такого трибуналу було б справедливим рішенням.

"Весь світ має право знати, хто відповідальний. На жаль, лише одна країна проти, особливо сумно, що ця країна - член Ради безпеки ООН, це країна, ведуча агресію проти моєї країни - Росія - вона володіє правом вето, і її позиція говорить сама за себе. Однак ми продовжуємо зусилля", - зазначив він.

Як відомо,  внаслідок катастрофи МН17 загинули всі 298 осіб, які були на борту. Дві третини з них були громадянами Нідерландів.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що він переконаний в тому, що проросійські бойовики збили малайзійський лайнер навмисно.

Глави МЗС 5 країн закликали створити міжнародний трибуналпо MH17, але проти цього виступила Росія і наклала вето на цей проект в Радбезі ООН.

Прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що міжнародний трибунал із розслідування катастрофи малазійського Боїнга777 рейс МН17 буде створено або на засіданні Генасамблеї ООН, або шляхом підписання міждержавного договору.

Нідерланди повідомили. що опублікують звіт про причини катастрофи Боїнга, що прямував за маршрутом МН17, 13 жовтня.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування